4.5.2013

Vappuhumuissa

Hyvät vapun toivotukset näin myöhässä syystä, että netti on taas tällä viikolla ollut katkolla.. syystä tai toisesta. Tässä pikakertaus siitä mitä vapun viettoon tänä vuonna kuului!

Vappua ei tietenkään voinut aloittaa ennen kuin haalarit olisivat tuunattu tarvittavaan kuntoon. Kaappiin oli jäänyt muutama merkki pölyttymään, jotka oli saatava kiinni ennen juhlia. Vapun suunnitelmiin kuului syömistä,syömistä ja vielä kerran syömistä. Päivällä tuli käytyä kaksissakin grillajaisissa, joten edellisestä ei todellakaan ollut puutetta. Ehdoton lemppari on ollut jo muutaman vuoden ajan perinteiset grillatut ja täytetyt herkkusienet! :) Pyörimiseltä Koskerannassa muutaman muun juhlian kanssa ei tänäkään vuonna vältytty.

Vapun kunniaksi päätin itsekin leipoa jotain yhteiseksi hyväksi. Löysin netistä monta hyvää ohjetta, joista päädyin ensimmäistä kertaa kokeilemaan tomaatti-mozzarellapiirakkaa. En käyttänyt mitään tiettyä ohjetta, vaan yhdistelin löytämiäni ohjeita melko vapaasti. Tähän piirakkaan tuli:

Tomaatti-mozzarellapiirakka:  
Pohja:
4 dl vehnäjauhoja
150 g leivontamargariinia
Noin 2 ruokalusikallista vettä

Täyte:
2 rkl dijon-sinappia
2 tomaattia
125 g mozzarellaa
Tuoretta basilikaa
2 dl ruokakermaa
2 kananmunaa
3 rkl pestoa
Mustapippuria


Piirakan teko oli yllättävän helppoa. Ensimmäiseksi pohjan ainekset sekoitetaan yhteen ja taikina painellaan voideltuun piirakkavuokaan. Pohjaa paistetaan 200 asteessa noin 10 minuuttia. Sillä aikaa on hyvä viipaloida tomaatti ja mozzarella ja sekoittaa kerma, kanamuna ja pesto keskenään. Kun pohja on tullut uunista, levitin sen pohjalle dijon-sinapin ja asettelin tomaatit ja mozzarellan limittäin pohjan päälle. Päälle vielä vähän basilikaa ja mustapippuria, jonka jälkeen neste kaadetaan vuokaan. Sitten vain uuniin 200 asteeseen 25 minuutiksi ja piirakka on valmis.. tosin jäi ehkä hieman liian pehmoiseksi täyte mun kohdalla, koska alkoi olla jo niin kiire saada piirakka ulos uunista. Maku oli kuitenkin hyvä :)



Piirakan valmistumista. Näyttää jo nyt hyvältä :)

Vappukukkia! Mulla on ihana mies<3 :)




Kaappiin jääneet merkit saivat vihdoin paikkansa kankaalta




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti